Friday, April 23, 2010

Тук и кучето няма да ти обърне внимание...

За пореден път днес се убедих, че в Германия дори кучетата са толкова възпитани, че няма да се поинтересуват от теб. Няма значение дали ще минеш покрай тях - просто така като пешеходец или на кънки или колело. Не само че няма да започнат да лаят и да те гонят, няма да помръднат от положението, в което са. Мислих си, вчера, как може? В тази държава всичко е до такава степен научено на дисциплина, да е мирно и кротко, че направо може да ти е скучно. Дадох си сметка, че тук или не съм чувала или наистина не е имало кучешки лай в моя близост. При все че живея до полята и там хората масово разхождат домашните си любимци. Да, по същата алея, където ходя да тичам, други хора пък карат кънки или колело и никога досега не съм забелязала някое куче да подгони някого. Но по-лошото е, че горкото животно е толкова възпитано, че дори няма да те погледне, да те подуши. Хм, съжалявам много, но това е ненормално! Та това е животно. Какво животинско е останало в него, ако не обръща внимание на света около него! Случвало ми се е да гледам някое куче послушно да седи и да чака господаря си, който е излезнал на лежерна разходка. А аз като вид дразнител - било то с колелото или просто тичайки, не успявам по никакъв начин да привлека вниманието на животното, което ще продължи да следи зорко господаря си... каквито и дивотии да правите, няма да ви обърне внимание и туй то!

1 comment:

  1. Баща ми каза да ти кажа:
    1. Вече е абсолютно сигурно (проверено с методите да молекулярната генетика), че кучето и вълкът са един и същ биологичен вид.

    2. Вълчият вой е реч, кучешкия лай са бръщолевения на бебе, отгледано далеч от социума(глутницата), от друг вид(homo sapiens), чиято реч то не разбира.

    3. Ако джавкаш през цялото време едва ли ще си намериш вечеря(освен ако homo sapiens не ти отвори пакет/консерва).

    4. Така че всъщност липсата на лай у немските "кучета" е един вид "извратено" връщане към "правата вяра".

    Поздрави.

    ReplyDelete